nieuws

Percentage Overijsselaars dat schuldsanering volhoudt bijna hoogste van het land

Stel met schulden
Stel met schulden
Overijsselaars in financiële nood houden het zware traject van de schuldsanering steeds beter vol. Afgelopen kwartaal haakte nog slechts één op de acht mensen voortijdig af. Het is lang geleden dat dat gehaald werd, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.
Een jaar geleden hield slechts driekwart van de mensen in Overijssel de schuldsanering vol tot het einde en twee jaar geleden slechts twee op de drie. Inmiddels is het percentage mensen dat het traject volhield (87 procent) één van de hoogste van het land.

Schuldsanering niet eenvoudig

In het derde kwartaal van dit jaar kwam er voor 308 Overijsselaars een einde aan de schuldsanering, bij 269 van hen kon de vlag uit, want zij hadden het ook tot het einde volgehouden en zij zijn nu schuldenvrij. De overige 39 trokken het niet, hielden zich niet aan de regels en zitten nog steeds in dezelfde financiële nood als ervoor.
Schuldsanering is dan ook geen eenvoudige klus: Zo'n drie jaar lang geef je de zeggenschap over je eigen financiën uit handen, moet je al je inkomsten afstaan en leven van het jou toegekende leefgeld. Daar staat tegenover dat na die periode de resterende schulden worden kwijtgescholden, hoe hoog ze ook waren, de zogeheten schone lei-verklaring.
Door: Jody Ummels

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.