nieuws

Tv-opnamen kerstnachtdienst in Vilsteren

Klaas van der Kamp (links) en Ronald Cornelissen
Klaas van der Kamp (links) en Ronald Cornelissen
Ook dit jaar organiseert RTV Oost een kerstnachtdienst in de streektalen van Overijssel, in samenwerking met de Stichting Twentaal. De tv-opnamen vinden plaats op zaterdag 20 december in de Rooms Katholieke Kerk in Vilsteren.
Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken en Ronald Cornelissen, bisschoppelijk vicaris in Overijssel. Uiteraard is publiek van harte welkom bij de dienst. Het thema van de viering dit jaar is ‘Iej heurt 't van alle kaanten’.

Kerstnachtdienst in de vorm van Festival of Lessons and Carols

De liturgie van deze dienst is gebaseerd op de traditionele Lessons and Carols. Het idee van Festival of Nine Lessons and Carols stamt uit het jaar 1880 en werd geopperd door Edward Benson, de latere bisschop van Canterbury. Het Festival is oorspronkelijk bedoeld om de mannen op kerstavond uit het café te houden; de allereerste uitvoering werd dan ook op 24 december om 22:00 uur gehouden. Festival of Nine Lessons and Carols heeft zich in de loop van de vorige eeuw over de hele wereld verspreid. Weliswaar aangepast aan de plaatselijke tradities. De Lessons hebben de vorm van lezingen, gebed, overdenking poëzie enz. De Carols worden gezongen door de gemeente, het koor TODA uit Rijssen of door solist Albert Wessels, begeleid door violiste Esther van der Schee en Rein Vos van Avezathe op piano. De lezingen, poëzie e.d. zullen te horen zijn in verschillende Overijsselse dialecten.
RTV Oost nodigt belangstellenden van harte uit om de kerstnachtdienst bij te wonen! De Sint Willibrorduskerk is te vinden aan de Vilsterse Allee 2 te Vilsteren. U bent welkom vanaf 19.00 uur, de aanvang van de dienst is om 19.30 uur en de entree is gratis.
De kerstnachtdienst wordt door TV Oost uitgezonden op woensdag 24 december om 20.00 en 23.00 uur. Op Eerste Kerstdag is de dienst om 07.00 uur te horen bij Radio Oost, dezelfde dag wordt om 09.00, 14.00 en 16.00 uur het tv-verslag herhaald.

Foto: Klaas van der Kamp (links) en Ronald Cornelissen – rechtenvrij te gebruiken

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.