nieuws

Stentor-journalist: 'Familie vermoorde straatmuzikant Zwolle moet zelf graf graven'

De familie van de vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov moet het graf zelf graven in zijn thuisland Bulgarije. Dat zei journaliste Janske Mollen van De Stentor vanmiddag in het radioprogramma Het Overijssels Hart van RTV Oost.
Mollen reisde afgelopen maandag met de familie van Vazov mee naar Bulgarije. Het lichaam van de vermoorde straatmuzikant zal vanavond aankomen in zijn geboortedorp. Dan zal een wake worden gehouden. Morgenvroeg zal de familie het graf graven en morgenmiddag is de begrafenis.

'Dat hakte er enorm in'

Mollen beschrijft de afgelopen dagen als zeer emotioneel. Zeker toen de zoon van Vazov het huis binnenkwam met een stuk zeil en uitlegde dat hij daar een dakje tegen de regen van maakt op het moment dat ze het graf gaan graven.
"Dat hakte er bij mij zo enorm in", zegt Mollen in een telefonisch interview, duidelijk onder de indruk. "Dan wordt je man of zoon neergestoken in Nederland en dan mag je zelf het graf graven om hem in te begraven."

25 messteken

Zdravko Vazov werd vorige week dinsdag door een 17-jarige jongen doodgestoken in de Jumbo supermarkt aan de Dobbe in Zwolle. Volgens zijn weduwe zou hij met 25 messteken om het leven zijn gebracht. Bij de steekpartij raakte een tweede man ernstig gewond, toen hij probeerde de verdachte te overmeesteren.
Omdat de Bulgaarse straatmuzikant geen geld voor een uitvaartverzekering had, is er geld ingezameld om de man naar Bulgarije te brengen. Dankzij de inzamelingsactie en de financiële steun van de gemeente Zwolle kan de man in zijn thuisland worden begraven. Er is zelfs extra geld voor de weduwe beschikbaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.