nieuws

Laatste avond voor restaurant De Librije op oude locatie in Zwolle

In de oude Librije in Zwolle wordt vanavond het laatste avondmaal opgediend door Thérèse en Jonnie Boer. Na het kerstdiner op Tweede Kerstdag sluit de oude Librije in de kloosterbibliotheek aan het Broerenkerkplein.
En dat is voor eigenaren van Jonnie en Thérèse Boer een bijzonder moment. Meer dan twintig jaar geleden begonnen zij in de oude kloosterbibliotheek hun succesvolle restaurant. In 1993 kreeg het restaurant vrij snel na de opening een eerste Michelinster. In 1999 volgde een tweede ster, waarna in 2004 de derde Michelinster erbij kwam. "Maar ik ben blij dat ik hier weg kan", aldus Jonnie Boer in de gewelvenkeuken onder het restaurant. "We kunnen hier gewoon niet meer doen wat we graag willen. Daarvoor is het gebouw te beperkt."

Restaurant verhuist naar binnenplaats Librije's Hotel

Restaurant De Librije sluit dus in de oude kloosterbibliotheek, maar het restaurant wordt voortgezet op de binnenplaats van Librije's Hotel, de oude Zwolse gevangenis aan het Spinhuisplein. Librije's Zusje verkast van die plek naar het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.