nieuws

Handbalster Martine Smeets met Oranje naar volgende ronde op EK

Martine Smeets
Martine Smeets
Het Nederlands handbalteam heeft zich woensdag al na twee speelrondes geplaatst voor de volgende ronde van het EK in Kroatië en Hongarije. Oranje, met Martine Smeets uit Geesteren in de gelederen, liet in een ware thriller de zege glippen tegen Zweden, maar de remise (30-30) was ook voldoende voor een plek in de volgende ronde.
De ploeg van bondscoach Henk Groener startte voortvarend en leidde na 22 minuten met 12-7, maar slaagde er niet in de voorsprong vast te houden tot aan de rust: 14-14.

Nek-aan-nekrace
In de tweede helft ontspon zich een nek-aan-nekrace, waarbij Oranje vrijwel voortdurend de ploeg met de voorsprong was. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd leidde het Nederlands team nog met 30-28, maar het zag Zweden - vier jaar geleden nog verliezend finalist op het EK - dus opnieuw langszij komen.
Hoekspeelster Martine Smeets uit Geesteren stond een groot deel van de wedstrijd binnen de lijnen, maar scoorde niet. Kelly Dulfer en Debbie Bont van hofleverancier Sercodak Dalfsen tekenden beiden voor één treffer. De derde speelster van Dalfsen bij Oranje, Esther Schop, kwam niet in actie.

Volgende ronde
Door de remise gaan Nederland en Zweden samen aan de leiding in groep D met drie punten. Beide ploegen zijn - dankzij de zege van Duitsland op Kroatië woensdagavond - inmiddels ook al verzekerd van een plek in de volgende ronde, het hoofdtoernooi van het EK.
Het Nederlands team speelt vrijdagavond de laatste wedstrijd van de eerste ronde, tegen Kroatië.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.