nieuws

Kampen beslist: Hoeben Metalen hoeft dwangsom niet te betalen

Hoeben Metalen hoeft dwangsom niet te betalen
Hoeben Metalen hoeft dwangsom niet te betalen
Een door de gemeente Kampen opgelegde dwangsom voor het zonder vergunning slopen van schepen hoeft door metaalbedrijf Hoeben niet betaald te worden, meldde de gemeente donderdag. Het bedrijf beschikt inmiddels over de juiste vergunningen.
De provincie Overijssel wilde Hoeben een dwangsom van 20.000 euro opleggen. In september 2012 meldde de provinciale toezichthouder dat door Hoeben en de RDM op het terrein in de Zuiderzeehaven tegen de regels in schepen werden gesloopt. De ondernemingen meenden dat dit mocht op grond van een in oktober 2010 verleende vergunning.
Nog voor de termijn van de dwangsom verliep waren de werkzaamheden al gestaakt. Een gang naar de voorzieningenrechter door de ondernemer haalde niets uit. Sinds het begin van dit jaar ligt de handhaving op dit terrein in handen van de gemeente. Sinds juni dit jaar heeft Hoeben een vergunning, verleend door de gemeente, waarmee het wel schepen slopen mag. Daardoor heeft de dwangsom geen rechtsgrond meer, aldus het college van burgemeester en wethouders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.