nieuws

Nieuwe instroombeperkingen bij verschillende opleidingen ROC van Twente

ROC van Twente in Hengelo
ROC van Twente in Hengelo
Het ROC van Twente in Hengelo heeft bekendgemaakt voor welke opleidingen volgend schooljaar een instroombeperking geldt. Die beperkingen zijn ingesteld met het oog op de geringe vraag vanuit de arbeidsmarkt naar bepaalde beroepen. Ook het aantal stageplaatsen speelt mee. Het aantal beperkingen is in vergelijking met vorig jaar uitgebreid.
De beperking geldt net als vorig jaar voor een aantal defensie-opleidingen, de opleiding tot pedagogisch medewerker jeugdzorg en de uniformopleidingen tot beveiliger en handhaver toezicht en veiligheid. Dit jaar is daarnaast ook een beperking bij de opleiding mediaredactie en een aantal opleidingen in de gezondheidszorg: de opleidingen tot verpleegkundige, verzorgende IG, doktersassistent en tandartsassistent.
Tot slot zijn er beperkingen bij de opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen en een viertal juridische opleidingen: juridisch medewerker zakelijke dienstverlening, juridisch medewerker openbaar bestuur, medewerker sociale zekerheid en medewerker personeel en arbeid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.