nieuws

Unipro uit Haaksbergen uitgeroepen tot 'groenste' onderneming van Overijssel

Unipro uit Haaksbergen is uitgeroepen tot 'groenste' onderneming van Overijssel. De kunstharsvloerenproducent ontving daarvoor vanmiddag de Groene Twinkeling.
Unipro was onder meer genomineerd omdat zij volgens de jury op unieke wijze het landschap laten overgaan in het bedrijventerrein. Het unieke bedrijfspand heeft een groen dak waardoor het pand op bijzondere wijze opgaat in het landschap en andersom. Bovendien is er waardering voor het delen van de visie en kennis, waardoor het bedrijf een duidelijke voorbeeldfunctie heeft. De andere kanshebbers, Decohof en Erf 1, grepen net naast de prijzen.
Unipro-directeur Bouwmeester is blij met de prijs. "Wij zijn hartstikke blij dat onze groene visie en onze duurzame manier van werken en produceren nu herkend en erkend wordt. En dat de prijs uit de groene hoek komt, is voor ons een dubbele waardering. Onze fabriek krijgt dankzij de Groene Twinkeling nog meer glans."
Decohof kwekerij Overgoor & Herco Veldman Boomkwekerij, twee naast elkaar gelegen boomkwekerijen uit Hoonhorst, waren samen genomineerd vanwege hun gezamenlijke inzet van ‘systeemeigen middelen’ als bladmulch. Erf 1, een biologische boerderij op het Kampereiland, was genomineerd vanwege de nadrukkelijke inzet voor het weidevogelbeheer.

Groene Twinkeling

De Groene Twinkeling is een initiatief van Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel. De prijs wordt uitgereikt aan een bedrijf in Overijssel dat zich op een onderscheidende manier inzet voor biodiversiteit. Van de vijftien ondernemingen die in de race waren, nomineerde de jury er dus drie. Met de prijs willen de natuurorganisaties ondernemers stimuleren om zich sterk te maken voor natuur en landschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.