nieuws

Onbekende hulpverlener regio Oldemarkt kan mogelijk helpen bij oplossen inbraak

Politie
Politie
De zoektocht van de politie naar een hulpverlener in de omgeving van Oldemarkt heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Dat meldt een woordvoerder van de politie in Friesland. De politie zoekt een man die woensdagmiddag  in Blesdijke een grijsblauwe auto uit de berm heeft losgetrokken.
De inzittenden van die auto zijn mogelijk betrokken bij een inbraak. De hulpverlener kan waarschijnlijk een goed signalement van de mogelijke verdachten geven.

Inbraak aan Nijksweg in Blesdijke

Volgens de politie is er gistermiddag ingebroken in een huis aan de Nijksweg in het Friese Blesdijke. Een getuige heeft na de inbraak twee of drie mensen uit de richting van de betrokken woning naar de losgetrokken auto zien lopen.
De politie houdt er rekening mee dat die mensen mogelijk iets te maken hebben met de inbraak, maar beschikt over te weinig informatie om verder onderzoek te kunnen doen. De politie wil daarom in contact komen met de man die geholpen heeft om de auto van de mogelijke verdachten los te trekken. Dat gebeurde rond half drie aan de Oosterboekweg in Blesdijke.

Hulpverlener reed in nieuwe SUV

De hulpverlener rijdt volgens de politie in een betrekkelijk nieuwe SUV. Die auto is ook gebruikt om de auto van de onbekenden met een touw los te trekken. De hulpverlener kan waarschijnlijk een duidelijke omschrijving geven van de mensen die hij heeft geholpen met het lostrekken van hun auto.
De politie heeft bij de zoektocht naar de hulpverlener een oproep via Burgernet gedaan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.