nieuws

Twentse bedrijven van naam roepen op tot actie: van denken naar doen

In een paginagrote advertentie in de Twentsche Courant Tubantia en opinieweekblad De Roskam roept de industrie in Twente alle partijen in de regio en met name de politiek op om vaart te maken met de economische ontwikkeling.
De advertentie met de kop 'Van denken naar doen: Samen aan de slag voor Twente' is niet geplaatst door de minsten. Onder meer AkzoNobel, Apollo Vredestein, ForFarmers, Grolsch, Ten Cate, Volker Wessels Stevin, Siemens, Thales en Urenco tekenen de oproep.

Nu resultaat

Nu de gemeenteraad van Enschede en Provinciale Staten van Overijssel hebben ingestemd met het advies van de Commissie van Wijzen voor het luchthaventerrein is dit het moment om door te pakken, vinden ze.
Daarmee schaart het bedrijfsleven zich openlijk achter de plannen om te werken aan de economie en bereikbaarheid van de regio. Niet alleen voor het luchthaventerrein maar voor heel Twente. De resultaten van de verschillende overleggroepen die er zijn, zoals de Twente Board en de Commissie van Wijzen, moeten nu omgezet worden in daden.

Politiek achter de broek

Het is voor het eerst dat het industriële bedrijfsleven zich zo openlijk uitspreekt over de plannen en de politiek achter de broek aan zit. Reden hiervoor is dat het verleden volgens de bedrijven heeft aangetoond dat het in Twente vaak lastig is om woorden in daden om te zetten. Er zijn genoeg goede plannen voor economische groei en werkgelegenheid, maar het schort in de uitwerking daarvan.
De bedrijven gaan verder dan het plaatsen van een advertentie; ze hebben ook werkelijk plannen om te investeren. Zo is er bij een aantal bedrijven de bereidheid om samen een nieuwe onderneming te beginnen, wellicht op de Technology Base Twente, het luchthaventerrein dat een high-tech-karakter moet krijgen. Door openlijke steun en hulp te bieden hopen de bedrijven dat het algemeen belang de hoogste prioriteit krijgt: '2014 was het jaar van denken- 2015 wordt het jaar van doen!'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.