nieuws

Meppel betaalt voor bediening van bruggen in Overijssel

Brug in Kampen
Brug in Kampen
De gemeente Meppel betaalt samen met Kampen en Zwolle en de provincies Drenthe en Overijssel voor de bediening van bruggen in de Kop van Overijssel. Dat meldt RTV Drenthe donderdag. Op die manier voorkomen de partijen dat Rijkswaterstaat vanaf 1 januari 2015 de bediening van de bruggen op een laag pitje zet.
De drie havenpartners Zwolle, Kampen en Meppel hebben belang bij regelmatige bediening van de bruggen, omdat alleen zo de ontwikkeling van de gezamenlijke havenactiviteiten door kunnen gaan. Per gemeente wordt daarom 10.000 euro neergelegd om in ieder geval tot 1 juli volgend jaar onbelemmerde doorvaart te hebben in de regio. Drenthe en Overijssel passen de rest van het geld bij.

Bezuiniging staat haaks op groei van havenactiviteiten

Rijkswaterstaat bezuinigt op het bedienen van de bruggen, maar die maatregel staat haaks op de groei van de havenactiviteiten in de regio. Om het bedrijfsleven niet onder die maatregelen te laten lijden, wordt bij Rijkswaterstaat extra tijd ingehuurd om de bediening van bruggen en sluizen op het huidige niveau te houden.

In de eerste helft van 2015 onderzoekt de regio samen met Rijkswaterstaat hoe ook na 1 juli de bruggen en sluizen zo bediend kunnen worden dat de goederenvaart geen hinder ondervindt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.