nieuws

Chauffeur monstertruck Haaksbergen verzet zich tegen inbeslagname voertuig

Nabestaanden willen beslag op monstertruck
Nabestaanden willen beslag op monstertruck © Persbureau GinoPress
Inbeslagname van de monstertruck is onnodig. Dat vindt de chauffeur van de monstertruck die op 28 september in Haaksbergen op het publiek inreed. Nabestaanden van de slachtoffers van het drama willen via de rechter beslag op het voertuig laten leggen.
De advocaat van de nabestaanden heeft een civiele zaak gestart om de beslaglegging definitief te maken. Die zaak dient aanstaande maandag.

'In beslagname is overbodig'

De advocaat van de verdachte, Rob Oude Breuil, gaat niet akkoord met het verzoek van de slachtoffers. Volgens hem is het verzoek overbodig omdat het Openbaar Ministerie al beslag heeft gelegd. Het OM legde het beslag om de monstertruck te onderzoeken.
De slachtoffers willen beslaglegging om er zeker van te zijn dat ze niet met lege handen komen te staan bij een mogelijke claim. Een monstertruck kost al gauw tussen de 100.000 en 150.000 euro. De nabestaanden willen door een uitspraak van de rechtbank zich ervan verzekeren dat als het OM de truck vrijgeeft, de truck niet door de eigenaar kan worden weggesluisd.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.