Sport

Gracenote rekent op twee keer olympisch goud voor Thomas Krol

Thomas Krol
Thomas Krol © Orange Pictures
Thomas Krol wint bij de komende Olympische Spelen twee keer goud, is de verwachting van Gracenote. De schaatser uit Deventer staat volgens het sportdatabureau op het hoogste schavot bij de 1000 én 1500 meter.
Krol gaat daarnaast ook nog van start op de 500 meter, maar daar worden geen wonderen verwacht van de man uit Overijssel. Namens de provincie nemen ook Sanne in 't Hof (Schalkhaar) en olympisch kampioene Carlijn Achtereekte (Lettele) deel aan de Winterspelen.

20 plakken

Volgens Gracenote behaalt teamNL bij de Spelen van Peking twintig plakken, onderverdeeld in acht gouden, tien zilveren en twee bronzen exemplaren. TeamNL zou daarmee in de zogenoemde medaillespiegel uitkomen op de vierde plaats, achter Noorwegen, Duitsland en de Russische sportploeg.

Goud

Het sportdatabureau wijst alle medailles toe aan de Nederlandse langebaanschaatsers en shorttrackers. In de prognose gaat het goud de komende twee weken in het shorttrack naar Suzanne Schulting (1000 en 1500 meter) en de vrouwenaflossingsploeg, en bij het langebaanschaatsen naar Irene Schouten (3000 en 5000 meter) en de aflossingsploeg bij de mannen. En dus Krol (1000 en 1500 meter).

Zilver en brons

De tien zilveren medailles worden bij het langebaanschaatsen in de tabel toegewezen aan Jorrit Bergsma (10.000 meter en massastart), Kai Verbij (1000 meter), Jutta Leerdam (1000 meter), Kjeld Nuis (1500 meter), Ireen Wüst (1500 meter), Antoinette de Jong (3000 meter), Patrick Roest (5000 meter), Irene Schouten (massastart) en de aflossingsploeg bij de vrouwen. Een bronzen plak gaat volgens Gracenote bij het shorttrack naar de Nederlandse formatie op de mixed relay en Suzanne Schulting (500 meter).
De Olympische Spelen in Peking beginnen vrijdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.