Acties

'Maaike Kuiper, 25 jaar geleden' bij RTV Oost

Paul en Ina Kuiper bij de sokkel met een van de gedachten voor hun vermoorde dochter Maaike.
Paul en Ina Kuiper bij de sokkel met een van de gedachten voor hun vermoorde dochter Maaike. © RTV Oost
Komende zondag is het exact 25 jaar geleden dat de Hengelose studente Maaike Kuiper (24) door grof geweld om het leven werd gebracht. Vader Paul Kuiper eert zijn dochter elk jaar met een zelfgeschreven gedicht. "Dit is mijn manier om haar levend te houden", zegt hij daar zelf over in de reportage die RTV Oost vrijdagavond 4 februari om 20.30 uur uitzendt.
Op vrijdag doen Maaikes ouders Paul en Ina uitgebreid hun verhaal, zowel online als in de televisiereportage.
RTV Oost blikt in een drieluik terug op de 'carnavalsmoord', zoals het misdrijf destijds in de volksmond is gaan heten. Naast de televisiereportage met het verhaal van de ouders van Maaike lees je ook dit weekend online hoe de rechercheurs de moordenaar - een gokverslaafde buurman - hebben ontmaskerd. Op zondag is er aandacht voor het 'jubileumgedicht' van Paul Kuiper: het 25e gedicht dat hij schreef voor zijn vermoorde dochter Maaike. Zijn 24 eerdere gedichten zijn al enkele weken te lezen op sokkels in de buurt van de Lambertusbasiliek in het centrum van Hengelo. Ouders Paul en Ina zijn er zondagochtend bij als het 25e gedicht wordt onthuld.
‘Maaike Kuiper, 25 jaar geleden’ zie je vrijdag 4 februari om 20.30 uur op TV Oost. Deze uitzending wordt om de twee uur herhaald. Het gehele drieluik is te volgen via de RTV Oost app en op rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.