nieuws

Goede eerste week voor IJsbeeldenfestival Zwolle

Het IJsbeeldenfestival in Zwolle heeft een goede eerste week achter de rug. Dat zegt organisator Van Aalst. Cijfers heeft hij niet, maar hij zegt afgelopen week al meer bezoekers getrokken te hebben, dan in de vergelijkbare week vorig jaar.
Het festival zit jaar op een nieuwe plek, aan de achterkant van het station. Er is ruimte genoeg in de oude werkloods van NedTrain. "Op het Rodetorenplein hadden we altijd 800 vierkante meter, nu 1250 vierkante meter", zegt Van Aalst. "Daarnaast hebben we nog een event-plaza, met attracties en horeca. Mensen kunnen nu langer op het festival verpozen. Dat is ook nodig als je mensen uit het westen hier naartoe wilt laten komen. Ze betalen toch al gauw 50 euro met het gezin, dan moet je niet in een kwartiertje klaar zijn."
De reacties van bezoekers zijn positief. "Het is onvoorstelbaar wat die kunstenaars met ijs hebben kunnen maken", zegt één van hen. De beelden die er staan, hebben allen te maken met transport. "Dat kan naar de ruimte zijn, over het water, weg of spoor. Je kunt het zo gek niet bedenken",  zegt Van Aalst. Zo kun je een kijkje nemen in een cockpit en staan er onder meer een racewagen, een trein en een slagschip van ijs. De organisatie hoopt deze editie zo'n 100.000 mensen te trekken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.