nieuws

Prins Maurits van Oranje partner bij Cottonwood in Enschede

Prins Maurits van Oranje partner bij Cottonwood
Prins Maurits van Oranje partner bij Cottonwood
De in Twente gevestigde Amerikaanse durfkapitalist Cottonwood heeft Maurits van Oranje aangetrokken als partner. Prins Maurits is de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. De prins doet mee in het fonds vanuit zijn eigen onderneming The Source.
Behalve Maurits van Oranje treedt ook Job Elders van chipmachinemaker Solmates als partner toe tot Cottonwood. Het Amerikaanse investeringsfonds opende in mei zijn eerste Europese vestiging in Twente. Cottonwood investeert in innovatieve bedrijven die actief zijn in optische technologie, nieuwe materialen, gezondheidszorg en schone energie.
Het bedrijf begint met een startkapitaal van 10 miljoen euro, waarmee initiatieven van startende ondernemers kunnen worden gefinancierd. Cottonwood verwacht het investeringskapitaal in de loop van dit jaar op te kunnen krikken naar 30 miljoen euro. De durfinvesteerder zit op op de campus van de UT. Cottonwood koos voor Twente omdat de regio in Europa leidinggevend is op gebied van high tech systemen.
Van Oranje en Elders gaan Cottonwood bijstaan bij de werving, selectie en begeleiding van nieuwe investeringen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.