Nieuws

Woonwagenprotest Raalte verplaatst zich opnieuw: nu naar speeltuin in Heino

Het protest heeft zich verplaatst naar een speeltuin in Heino
Het protest heeft zich verplaatst naar een speeltuin in Heino © Pieter Spijkerman
Het protest voor meer woonwagenstandplaatsen in de gemeente Raalte heeft zich vrijdagmorgen opnieuw verplaatst. Zo’n twee weken geleden begon het protest bij het gemeentehuis van Raalte, later verplaatsten de demonstranten hun caravans naar gemeentegrond vlak buiten Heino. Vanmorgen zijn de caravans opnieuw verplaatst, ditmaal naar een speeltuin in een woonwijk in Heino. De gemeente beraadt zich volgens een woordvoerster opnieuw over de situatie.
Twee weken geleden stalden Pieter Spijkerman en medestanders hun caravans op de parkeerplaats bij het gemeentehuis van Raalte. Na een ruime anderhalve week moest het gezelschap op last van de gemeente vertrekken.

Gemeente op de stoep

Het ‘convooi’ verplaatste zich naar gemeentegrond aan de Van der Capellenweg in Heino, tussen twee moestuincomplexen in. Daar stonden vrijdagmorgen omstreeks half negen medewerkers van de gemeente op de stoep: de caravans moesten voor twaalf uur vertrokken zijn, anders zou er handhavend opgetreden worden.
De actie begon op de parkeerplaats van gemeentehuis Raalte
De actie begon op de parkeerplaats van gemeentehuis Raalte © RTV Oost / Ties van der Heide
Aan die oproep gaven de demonstranten gehoor. Maar ze beëindigden hun actie niet: opnieuw werd een nieuwe plek voor hun actie gevonden. Een speeltuin in de omgeving van de Maïsakker in Heino.
“Dit is openbare grond, dus we staan in ons recht met de demonstratie”, laat demonstrant Pieter Spijkerman weten. De gemeente Raalte laat weten dat ze zich momenteel over die situatie beraadt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.