Nieuws

TruckToilet-maker krijgt ‘orders uit de hele wereld’: "Sinds twee dagen gigadruk"

Ribberink hoopt over een paar maanden het toilet op de markt te hebben
Ribberink hoopt over een paar maanden het toilet op de markt te hebben © RTV Oost
"Mijn telefoon staat al twee dagen roodgloeiend", zegt TruckToilet-maker Herman Ribberink uit Hardenberg. Sinds zijn uitvinding afgelopen week in het nieuws kwam, krijgt hij naar eigen zeggen orders uit de hele wereld. "Nu zoeken we een grotere investeerder, dan kunnen we er honderden maken."
Ribberink ontwierp een mobiel toilet, speciaal voor truckers. Zij kunnen het toilet in de cabine monteren en uitschuiven om hun behoefte te doen. Ideaal voor vrouwen en truckers die de grote boodschap liever niet in de bosjes doen.

Canada en België

Deze week kwam Ribberink landelijk in het nieuws met zijn uitvinding. En toen ging het snel, zegt hij. "Ik heb twee gigadrukke dagen gehad. Heel veel truckers belden, maar ook media en investeerders die meer wilden weten. Heb al orders binnen uit Canada en gesprekken met geïnteresseerden uit België."
De Hardenberger wil snel opschalen. "De markt is gigantisch, als je ziet hoeveel vrachtwagens er rijden en hoeveel positieve reacties we krijgen. Stel dat je tien procent van de markt hebt, dan kun je het al niet aan."
"Vooral vrouwelijke truckers willen er één. Die voelen zich onveilig op sommige plekken en willen dan eigenlijk de vrachtwagen niet uit. Je hoort vaak dat ze dan plassen in een flesje. Voor hun is dit een mooie oplossing."

Testfase

Het ontwerp van Ribberink is nu nog in de testfase. Internationaal chauffeur Henk Brink heeft een testexemplaar in de cabine, en dat bevalt hem vooralsnog prima. "Ik heb het toilet nu één keer gebruikt. Het is eigenlijk net als een normaal toilet, maar het is niet zo dat ik lekker een paar uur De Telegraaf erop ga lezen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.