Nieuws

Geterroriseerd Turks gezin in Giethoorn wil rust na hectische week

Hatice Yilmaz
Hatice Yilmaz © Zembla
Na een hectische week is het geterroriseerde Turkse gezin in Giethoorn vooral gebaat bij rust. De familie heeft een advocaat in de arm genomen en die laat weten dat het gezin voorlopig geen media te woord zal staan.
Afgelopen donderdag stond het televisieprogramma Zembla uitgebreid stil bij het trieste verhaal van de familie Yilmaz uit Giethoorn, dat wordt geterroriseerd door jongeren uit het dorp. Het programma toonde video-opnames van de racistische pesterijen en vernielingen. De moeder deed meerdere keren aangifte maar de politie deed het af als 'kattenkwaad'.
Om de familie te ondersteunen is advocaat Richard Korver sinds kort bij de zaak betrokken. "Inmiddels heb ik diverse gesprekken gehad met de moeder", zegt Korver in een schriftelijke reactie. "Het is bijzonder onthutsend wat zich hier heeft afgespeeld.”

Rust

Op dit moment willen zowel de familie als Korver de media niet te woord te staan. In de verklaring laat de advocaat weten: "Zodra er iets te melden valt, doen we dat natuurlijk. Vooralsnog wil (..) de familie graag rust hebben en ik hoop dat media die wens respecteren. De autoriteiten, onder wie de burgemeester, kunnen zich natuurlijk wel met mij verstaan om tot een werkbare oplossing te komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.