nieuws

Premier Mark Rutte onder indruk van Roessingh Enschede na spontaan bezoek

Mark Rutte bij het Roessingh
Mark Rutte bij het Roessingh
Premier Mark Rutte heeft zondag een bezoek gebracht aan revalidatiecentrum Roessingh in Enschede. Het was een informeel bezoek op uitnodiging van revalidatiearts Reinout van Vliet.
Het bezoek was niet van tevoren aangekondigd en er is verder ook geen ruchtbaarheid aan gegeven. Via een bericht op Twitter van bestuurder Pieter Windt van Roessingh (dat verstuurd werd in overleg met Rutte) kwam het nieuws toch naar buiten.
Op de foto is een lachende premier te zien op een oefenapparaat. Het is een apparaat waarmee een patiënt die de arm-handfunctie is verloren met een interactieve game kan oefenen om bepaalde functies terug te krijgen. Volgens Van Vliet was Rutte onder de indruk van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.

Innovaties die tot producten leiden

Van Vliet en Rutte kennen elkaar van de bezoeken die Rutte geregeld brengt aan transporteur Bolk. Hij bezoekt dan ook vaak ALS-patiënt Freek Buitenweg in Almelo, die Van Vliet behandelt als lid van het spierziektenteam van Roessingh. Tijdens één van de bezoeken nodigde Van Vliet Rutte uit om eens bij Roessingh te komen kijken. Dat deed hij dus vandaag.
Rutte heeft ook met een looprobot gelopen en met patiënten gesproken. Hij is door meerdere mensen van Roessingh rondgeleid waarbij de nadruk lag op technologische innovaties. Volgens Van Vliet was het voor Rutte bijzonder om nou eens innovaties te zien die tot producten leiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.