nieuws

Hengelo presenteert plan voor veiligere Deurningerstraat na dodelijk ongeluk

Vele tientallen mensen hebben zich dinsdag op de hoogte gesteld van de plannen met de Hengelose Deurningerstraat. Die straat moet veiliger worden na een dodelijk ongeval, waarbij in juni dit jaar een 12-jarig meisje om het leven kwam.
De straat wordt als het aan de gemeente ligt flink aangepakt. Zo komen er twee fietsstroken gescheiden van de weg. Ook worden er parkeerplaatsen weggehaald en wordt het openbaar groen teruggedrongen. "Allemaal om de verkeersveiligheid te verbeteren", zegt verkeerskundige Gerco Uninge van de gemeente Hengelo. "Maar we doen alles in samenspraak met de bewoners. Daarom hebben we ook een informatie-avond georganiseerd."

'Fietsers moeten gedrag veranderen'

Tijdens die bijeenkomst waren er vooral positieve geluiden over de plannen voor de Deurningerstraat te horen. Maar er waren ook kritische kanttekeningen. "Want waarom aparte fietsstroken aanleggen?", liet een verontwaardigde bezoeker weten. "Laten fietsers zich eerst eens aan de verkeersregels houden. Met drie, vier of vijf naast elkaar rijden kan gewoon niet. Dat gedrag moet allereerst veranderen."
De plannen die nu gepresenteerd zijn hebben nog de status van een schets. Na een inspraakronde worden de plannen definitief.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.