nieuws

Weerstand tegen nieuwe kippenstal in Nieuwleusen blijft bestaan

Bewoners in de omgeving van de Westerveldweg in Nieuwleusen - waar volgens plannen een kippenbedrijf van 175.000 dieren moet verrijzen - gaan niet akkoord met de komst van het bedrijf. Dat blijkt na twee avonden praten over de voor en tegens van de komst van een dergelijk bedrijf.
Woensdagavond kregen de bewoners informatie vanuit de hoek van de Partij van de Dieren en donderdagavond zijn de bewoners bijgepraat door de gemeente Dalfsen. De raadsleden hadden wethouder Klaas Agricola tijdens een eerder gehouden commissievergadering opdracht gegeven om met de ondernemer en de bewoners om tafel te gaan zitten.
De ondernemer in kwestie heeft al eerder geprobeerd op de bewuste locatie een kippenbedrijf te starten, maar dat is door de Raad van State afgewezen. Door de sanering van een bedrijf in Oudleusen is de weg alsnog open voor het opstarten van een kippenbedrijf.
Een van de bewoners stelde vast dat het plan misschien wel aan de wettelijke regels voldoet, maar geen rekening houdt met de menselijke maat. Er is in de buurt dan ook geen draagvlak voor de komst. Volgens de woordvoerder van de ondernemer komt er straks juist een voorbeeldbedrijf met veel technische innovaties, waarbij zaken als geur, fijnstof, ammoniak en geluid allemaal aan de wettelijk gestelde eisen voldoen.
De gemeenteraad van Dalfsen moet zich nog over de definitieve komst van de kippenstal buigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.