nieuws

Eis: acht jaar en tbs voor dood gedrogeerde vrouw uit Hengelo

Voor de rechtbank in Almelo is een gevangenisstraf van 8 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen een man uit Hengelo. De man zou op 23 januari dit jaar zijn 27-jarige vriendin Sharmila Kanhai om het leven gebracht hebben in hun woning aan de Poolsterstraat in Hengelo.
Volgens de officier van Justitie is doodslag bewezen, de man zou niet alleen fors geweld hebben toegepast, hij zou het slachtoffer ook grote hoeveelheden cocaïne hebben laten gebruiken. Ook is volgens het OM bewezen dat de man in december huiselijk geweld pleegde tegen het slachtoffer. De man had de dag dat de vrouw overleed ook nog seks met haar en viel hij daarna bovenop haar is slaap. Waarschijnlijk was ze toen al niet meer in leven.

Zoeken op internet naar verschijnselen van de dood

Een buurman hoorde het stel al vroeg in de ochtend van 23 januari ruziën. Pas om half 5 in de middag belde de verdachte met het alarmnummer 112. Het slachtoffer was toen al overleden, waarschijnlijk al sinds de vroege ochtend. De verdachte zocht rond half 9 in de ochtend op het internet naar verschijnselen van de dood, een teken voor het OM om te stellen dat de vrouw op dat moment al niet meer in leven was.
De strafzaak werd twee weken geleden al inhoudelijk behandeld. Op de zitting werden diverse getuige-deskundigen gehoord over de doodsoorzaak van de Hengelose. Geen van de deskundigen kon een precieze doodsoorzaak aanwijzen. De advocaat van de verdachte zegt dat doodslag dan ook niet bewezen is.

Was niet de bedoeling

De man heeft nooit de bedoeling gehad om Sharmila te doden zei de advocaat die de rechtbank er ook nog eens op wees dat zijn cliënt ook verwondingen opliep bij de ruzie. En tbs met dwangverpleging gaat te ver, aldus de advocaat, die denkt dat de eis door emotie is ingegeven. Een tbs met voorwaarden, een 'lichtere' vorm van tbs zou meer op zijn plaats zijn, maar daarvoor moet eerst een behandelplan gemaakt worden, aldus de adcovaat.
Na een schorsing is de rechtbank tot de conclusie gekomen dat er meer tijd nodig is voordat er uitspraak gedaan kan worden. "Wij hebben meer tijd nodig dan de gebruikelijke twee weken, dit is een complexe zaak" zei de rechtbankvoorzitter. Op 28 januari volgend jaar wordt het vonnis bekend gemaakt. Dat is dan een jaar en 5 dagen na de dood van Sharmila Kanhai.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.