nieuws

Fractievoorzitters partijen Kampen dinsdag om tafel over nieuwe coalitie

Stadhuis in Kampen
Stadhuis in Kampen
De fractievoorzitters van de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad van Kampen komen dinsdagavond bij elkaar om te praten over een mogelijk nieuwe coalitie. Dat meldt wethouder Veldhoen namens de ChristenUnie in de gemeente.
De fractievoorzitters en wethouders van de coalitiepartijen ChristenUnie, CDA en VVD kwamen maandagavond bij elkaar om over de kwestie te praten. Uit dat gesprek volgde het plan om een breed overleg met alle fractievoorzitters te voeren. De SP-fractie stapte vorige week uit de coalitie, omdat een meerderheid van de raad een voorstel aannam om de huishoudelijke zorg te schrappen. SP-er Sybren Gerlofsma stapte vervolgens op als wethouder van Kampen.
Er zijn verschillende scenario's mogelijk: de overgebleven coalitiepartijen ChristenUnie, VVD en CDA kunnen verder gaan in een minderheidscoalitie. Samen hebben ze 15 van de 31 zetels. De partijen kunnen ook één of meerdere nieuw coalitiepartners zoeken om weer een meerderheid te krijgen. Veldhoen sluit een minderheidscoalitie niet uit, maar geeft aan dat een meerderheidscoalitie meer voor de hand ligt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.