nieuws

Balengebouw Enschede in de verkoop, De Woonplaats daartoe gedwongen

Balengebouw
Balengebouw
Het Balengebouw in Enschede staat te koop. Woningcorporatie De Woonplaats wil er een miljoen euro voor hebben. Dat werd vanavond duidelijk in de gemeenteraad van Enschede, waar een motie over de herbestemming van het gebouw werd besproken. Eigenaar De Woonplaats is gedwongen tot de verkoop door het ministerie.
Er worden nu gesprekken gevoerd met ontwikkelaars om te komen tot een commercieel haalbare invulling, maar een akkoord is er nog niet.
Het Balengebouw in de wijk Roombeek is na de vuurwerkramp door De Woonplaats voor miljoenen verbouwd, waarbij zelfs een verdieping is gelift. Aanvankelijk zou het Cremer Museum erin worden gevestigd, maar daar bleek niet genoeg geld voor te zijn. Het gebouw staat al jaren leeg en heeft nu nog een culturele bestemming. Of het dat ook behoudt, is onduidelijk.
De Woonplaats is al enige tijd in gesprek met een partij die culturele plannen heeft met het gebouw. Of die onderhandelingen nog lopen en of die plannen samengaan met de verkoop van het gebouw, is ook nog onduidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.