nieuws

Ichtus College Kampen waarschuwt leerlingen voor handel "vervuilde drugs"

Politie, scholen en verslavingszorg zijn bezorgd over de vondst van gevaarlijke drugs in de regio rond Kampen. De vervuilde drugs -vooral ecstasy pillen- zijn door jongeren aan de politie en het jongerenwerk overhandigd.
De pillen zijn onderzocht door Tactus verslavingszorg. Ze zijn niet levensbedreigend, maar je kunt er wel flink beroerd van worden. Vooral duizeligheid, misselijkheid en angstaanvallen zijn veel voorkomende bijverschijnselen.

School waarschuwt

Reden genoeg voor de directie van het Ichtus College in Kampen om alle 1800 leerlingen nog voor de kerstvakantie te waarschuwen voor deze slechte drugs. Rector Roelof Smidt: "We kunnen leerlingen niet verbieden om de pillen te nemen, maar we kunnen ze wel waarschuwen. Met name in de vakantie zullen ze ook naar feesten buiten de regio gaan waar soms levensgevaarlijke drugs verkocht worden. Het is onze taak als school om ze daarover te informeren".
Na de vakantie wil de school in overleg met de afdeling verslavingszorg van Tactus in Zwolle bekijken hoe de voorlichting op school over de "vervuilde drugs" op een structurele manier vorm gegeven kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.