nieuws

"Als de voedselbank er niet was geweest, hadden wij het niet gered"

"Eigen schuld, dikke bult." "Zoek dan werk, dan gaat het toch veel beter!" Het zijn vooroordelen over mensen die gebruik maken van de voedselbank. Zo simpel ligt het lang niet altijd.
Zelfs mensen die een baan hebben, moeten steeds vaker noodgedwongen een beroep doen op de voedselbank. Zoals Gerard Wagenaar uit Ossenzijl. In 2008 ging zijn vrouw bij hem weg en liet hem en hun drie zoons achter met een heel pakket financiële zorgen.

"Vreselijke periode"

"Ik heb altijd hard gewerkt en was in één klap alles kwijt", vertelt Gerard. Hij is 52 jaar en was vrachtwagenchauffeur. Toen zijn vrouw bij hem en hun drie zoons wegging, stond Gerard er alleen voor. "Het was een vreselijke periode." Doordat hij de complete zorg voor zijn kinderen had, kon hij zijn baan met onregelmatige werktijden niet meer uitvoeren. Financieel ging het steeds slechter en Gerard werd afhankelijk van de voedselbank.
"Natuurlijk schaamde ik me eerst voor de situatie. Maar als de voedselbank er niet was geweest, hadden wij het niet gered." Hoewel Gerard alweer een tijdje werk heeft, maakt dat de situatie er nog niet veel beter op. Hij moet nu geld afdragen aan zijn ex-vrouw, waardoor de toekomst onzeker is voor Gerard.
Deze week zamelt RTV Oost samen met andere regionale omroepen producten in voor de voedselbanken in Overijssel met de actie 'Samen voor de Voedselbank'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.