nieuws

Man opgenomen in psychiatrische kliniek na valse bommeldingen banken Almelo

De man is ontoerekeningsvatbaar verklaard
De man is ontoerekeningsvatbaar verklaard
Een man uit Bladel moet zich van de rechtbank in Almelo een jaar lang laten behandelen in een psychiatrische kliniek. De man probeerde afgelopen juli twee banken in Almelo af te persen met valse bommeldingen.
Eén van de banken werd ontruimd, maar er werden geen verdachte pakketten gevonden. De man werd later in verwarde toestand aangehouden bij een tankstation in Apeldoorn.
Volgens de man kreeg hij nog 25.000 euro van één van de banken. Dat geld had een vrouw uit Almelo aan hem geschonken en overgeboekt op zijn rekening. Toen de bank erachter kwam dat de vrouw niet gemachtigd was om geld over te maken, werd de overboeking ongedaan gemaakt. De man is daar erg boos over en vindt dat de bank onrechtmatig handelde.
Uit onderzoek door gedragsdeskundigen bleek dat de man door psychiatrische stoornissen volledig ontoerekeningsvatbaar is. Omdat hij in het verleden ook al eens een valse bommelding deed bij een bank, luidde het advies om hem daarom gedwongen te behandelen. Dat advies namen de Almelose rechters over.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.