nieuws

Inwoners Enschede gevraagd om ideeën voor plek asielzoekerscentrum

Enschede zoekt leegstaande panden
Enschede zoekt leegstaande panden
Enschede vraagt inwoners een plek aan te dragen voor het nieuwe asielzoekerscentrum. Daarvoor is zelfs een speciaal e-mailadres in het leven geroepen.
De gemeente hoopt zo op een breed draagvlak voor het azc. Enschede besloot vorige week het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) tegemoet te komen en op zoek te gaan naar een opvangplek voor maximaal 600 asielzoekers uit oorlogsgebieden als Syrië en Eritrea. Het gaat om een tijdelijke opvang voor twee jaar.

Voorwaarden

Enschede wil de asielzoekers in de stad onderbrengen op één of twee locaties. De locatie moet minimaal 3.000 vierkante meter groot zijn, goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en niet geïsoleerd liggen. Dat betekent dat plekken in het buitengebied afvallen. Het mag een bestaand leegstaand gebouw zijn, een gebouw dat binnenkort vrijkomt, een pand waar units in geplaatst kunnen worden of een leegstaand kantoorgebouw.
De ideeën moeten voor 10 januari binnen zijn. De suggesties van Enschedeërs komen op een lijst die wordt aangevuld met plekken die de gemeente zelf op het oog heeft. Burgemeester en wethouders kiezen uiteindelijk een definitieve locatie, waarna de gemeente overlegt met de inwoners en wijkraden om ervoor te zorgen dat het azc en de asielzoekers goed worden opgenomen.
Het e-mailadres voor suggesties is: plekvooreenazc@enschede.nl. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.