Nieuws

Werkstraf geëist voor dodelijke aanrijding N36 bij Stegeren

Het ongeluk op de N36 in juni 2019
Het ongeluk op de N36 in juni 2019 © Gert Stegeman / 112 Hardenberg
Voor de rechtbank in Zwolle is een werkstraf van 150 uur geëist tegen een 27-jarige man uit Lelystad. Hij veroorzaakte in juni 2019 een dodelijke aanrijding op de N36 bij Stegeren. Bij het ongeluk kwam een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven.
Wat de oorzaak is van het ongeluk blijft onduidelijk. Het Openbaar Ministerie denkt dat de man achter het stuur is weggedommeld. Daardoor zou hij niet gemerkt hebben dat zijn bestelbus op de verkeerde weghelft terecht kwam. Het slachtoffer kon de bestelbus niet meer ontwijken.
Tijdens de behandeling van de strafzaak werd duidelijk dat de Lelystedeling niet meer weet wat er gebeurde, alles tussen het moment dat hij vanaf de N34 de N36 opreed tot aan de botsing is één groot zwart gat. De man vertelde de Zwolse rechters dat hij pas iets weet vanaf het moment dat hij in de berm liggend zijn ogen opendeed en recht in het gezicht van een hulpverlener keek.
De man brak zelf zijn rug maar heeft het gelukt dat hij nog wel kan lopen.

Mediationtraject

Dat de zaak pas na bijna drie jaar voor de rechter komt door de coronapandemie. Op voorspraak van de rechtbank werd er een mediationtraject tussen de veroorzaker en de nabestaanden. Doordat de nabestaanden in Duitsland wonen en de restricties voor bezoeken aan het land in 2020 en begin 2021 erg steng waren, kwam het pas eind 2021 tot een gesprek.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.