nieuws

SGP moet coalitie in Kampen weer compleet maken, snel gesprekken

Stadhuis Kampen
Stadhuis Kampen
Coalitiepartners ChristenUnie, CDA en VVD in Kampen gaan proberen de SGP bij de coalitie te betrekken. Dat is vanavond afgesproken in een overleg waarbij alle fractievoorzitters aanwezig waren.
Wethouder Veldhoen (CU) vertelt dat de optie om de SGP te vragen de meeste logische was. "Dat heeft te maken met de laatste verkiezingsuitslag. De SGP was toen de tweede grootste partij met vijf zetels." De SGP was na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart ook betrokken bij de coalitieonderhandelingen. "Zij haakten af vanwege de zondagopenstelling van winkels in Kampen", zegt Veldhoen.
De SGP is bereid om de gesprekken aan te gaan. "Vrijdag of zaterdag houden we een eerste bijeenkomst waarin we het proces met elkaar bespreken", schetst Veldhoen de tijdlijn die komen gaat. "En volgende week maandag of dinsdag gaan we het hebben over de inhoud." Daarna moet volgens Veldhoen snel duidelijk worden of de SGP gaat toetreden tot de coalitie. "We willen de vaart erin houden, want er zijn genoeg dingen te doen."
De gesprekken over een nieuwe coalitie zijn nodig, omdat de SP-fractie vorige week uit de coalitie stapte. De SP keerde zich tegen een meerderheid van de raad, die een voorstel aannam om de huishoudelijke zorg te schrappen. SP-er Sybren Gerlofsma stapte vervolgens op als wethouder van Kampen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.