nieuws

Politie zoekt grijze bestelbus en donkere auto in onderzoek woningoverval Welsum

Woningoverval in Welsum
Woningoverval in Welsum
In het onderzoek naar de gewelddadige woningoverval op twee bejaarde mannen in Welsum begin vorige maand zoekt de politie specifiek naar een lichtgrijze bestelbus en een donkere auto.
Tijdens het onderzoek naar de overval bleek dat er omstreeks het tijdstip van de overval een lichtgrijze bestelbus op wat vreemde wijze op de IJsseldijk stond. De bus stond gezien zijn rijrichting op de linker weghelft ter hoogte van de woning van de slachtoffers en het daarnaast gelegen voormalige winkeltje.
Dit busje voerde op dat moment geen verlichting en was kennelijk vanuit de richting Deventer aan komen rijden. Op dat moment was daar ook een donkere kleine auto, mogelijk een Opel Astra, gepasseerd. Deze kwam uit de richting Deventer en ging in de richting van Zwolle. Vermoedelijk moest deze vanwege de geparkeerde bestelbus afremmen voor een tegenligger.
De politie wil graag weten of er meer getuigen zijn die deze lichtgrijze bus daar hebben gezien. Mocht de gebruiker van deze bus de bedoelde situatie herkennen, dan wordt er ook verzocht om contact met de politie op te nemen. Daarnaast wordt er contact gezocht met de bestuurder van de kleine donkere auto, de mogelijk zwarte Opel Astra.

Gewelddadige overval

Bij de overval op zondagavond 2 november werden de twee mannen van 90 en 75 jaar oud in hun woning aan de IJsseldijk gekneveld. De jongste van de slachtoffers werd zelfs door de daders besprenkeld met een vloeistof. De overvallers dreigden hem in brand te steken als ze niet zouden luisteren. Pas na een lange tijd konden de slachtoffers zichzelf bevrijden en de politie bellen.
De daders gingen er met onder meer een muntenverzameling vandoor. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Naast een buurt- en passantenonderzoek werd ook bij Opsporing Verzocht en Onder de Loep aandacht aan de overval besteed. Een rechercheteam onderzocht alle aanknopingspunten, verhoorde diverse mensen en onderzocht de tientallen tips die binnen kwamen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.