nieuws

Tegel tegen zinloos geweld op plek doodgestoken straatmuzikant in Zwolle

Bloemen op plek slachtoffer steekpartij Zwolle
Bloemen op plek slachtoffer steekpartij Zwolle
Op de plek in Zwolle waar de Bulgaarse straatmuzikant slachtoffer is geworden van een steekpartij komt een tegel tegen zinloos geweld. De symbolische tegel wordt vanmiddag bij winkelcentrum De Dobbe geplaatst.
Met de tegel is er een permanente herinnering aan de 54-jarige straatmuzikant, die op 2 december werd doodgestoken. Een jongen van 17 stak om nog onduidelijke reden in op het slachtoffer, die voor supermarkt Jumbo zat. Een andere man raakte ernstig gewond toen hij de verdachte probeerde te overmeesteren.
De tegel wordt geplaatst door Carola van Aalderen-De Vries. Deze buurtbewoonster organiseerde eerder een stille tocht vanwege het steekincident. Op zaterdag 6 december liepen toen vele honderden mensen mee in de manifestatie tegen zinloos geweld.

Bloemen

In samenspraak met de nabestaanden van de vorige week in Bulgarije begraven Bulgaar wordt de komende periode beoordeeld hoe het beste omgegaan kan worden met de bloemen en andere uitingen van medeleven die door mensen zijn achtergelaten bij de plekken waar de straatmuzikant vaak speelde.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.