nieuws

Gezin Albergen tevreden na gesprek met wethouder over schrijnende situatie

"We zijn tevreden, met alles weer. Het moet wel hier beginnen, als er wat zal gebeuren dan moet het op zo'n manier beginnen." Ben en Annet Frons kijken met een goed gevoel terug op het gesprek dat zij vanochtend met wethouder De Witte van Tubbergen hebben gevoerd over hun schrijnende situatie.
Het verhaal van de familie Frons maakte vorige week veel los. De familie, Ben en Annet en hun twee kinderen, zit in grote financiële problemen. Nu na drie jaar de hulp van de voedselbank is weggevallen weet de familie niet meer hoe ze het moeten rooien. Na een reportage op TV Oost werd de familie overspoeld met voedselpakketten, maar een structurele oplossing voor de lange termijn is er nog niet.

'Goed gesprek, enkele aanknopingspunten'

Daarom kwam wethouder De Witte van de gemeente Tubbergen vanochtend op bezoek om over de schrijnende situatie te praten. "De situatie is al langer bekend en er loopt al langer een traject", zegt De Witte. "We hebben een goed gesprek gehad en er zijn enkele aanknopingspunten waar we verder mee kunnen."
"Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan, maar dat hadden we ook niet mogen verwachten", kijkt Ben Frons terug op het gesprek. "De toekomst zal leren hoe het verder gaat, we hebben al eerder gesprekken gehad met wethouders. Maar we hebben wel vertrouwen dat ze het nu serieus oppakken."
Begin januari komt er een volgend gesprek over de situatie. Eerder werd al bekend dat de politieke partij Leefbaar Almelo de schrijnende situatie van de familie op de politieke agenda heeft gezet. Dat het in Almelo op de agenda is gekomen komt omdat Tubbergen sociale zaken heeft uitbesteed aan Almelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.