nieuws

Bewoners wijk Stadsveld in Enschede maken zelf verkeersplan

Stadhuis in Enschede
Stadhuis in Enschede
Sluipverkeer, bevoorradingsverkeer voor supermarkten, parkeerproblemen en hard rijden: het zijn de aanleidingen voor inwoners, scholen en ondernemers in de Enschedese wijk Stadsveld om na te denken over een wijkverkeersplan. Het resultaat wordt vanmiddag overhandigd aan wethouder Welman van Enschede.
Onder leiding van een externe verkeerskundige heeft een groep bewoners, vertegenwoordigers van de scholen en ondernemers meer dan een half jaar gewerkt aan het wijkverkeersplan. Het plan is gefinancierd samen met de wijkraad Stadsveld.
Wethouder Welman is blij met het initiatief. "In deze collegeperiode hebben we met elkaar afgesproken dat we de betrokkenheid en zeggenschap van inwoners willen vergroten. Voor zowel de ontwikkeling als de uitvoering van beleid en projecten. Dit wijkverkeersplan is een uitstekend voorbeeld van burgerparticipatie. Mijn complimenten voor alle betrokkenen die aan dit plan hebben meegewerkt. Verkeerswethouder Hans van Agteren en ik brengen het plan met trots naar de stadsdeelcommissie."

Stadsveld niet ontworpen voor hoeveelheid verkeer

De wijk Stadsveld is deels voor en deels na de oorlog gebouwd. De straten zijn oorspronkelijk niet ontworpen voor de huidige hoeveelheid auto- en fietsverkeer dat wordt veroorzaakt door de hoge woningdichtheid in Stadsveld en de aanwezigheid van een winkelcentrum, basisscholen en het Bonhoeffer college.
De werkgroep stelt een pakket aan maatregelen voor, zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, aanbrengen van markeringen voor schoolzone's, communicatie over en handhaving op snelheid en infrastructurele ingrepen zoals het verkleinen van de kruisingsvlakken en aanleg van fietspaden langs de Rembrandtlaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.