nieuws

Handbalsters missen halve finale EK na nederlaag tegen Frankrijk

Handbalsters verliezen van Frankrijk
Handbalsters verliezen van Frankrijk
De Nederlandse handbalsters hebben zich vanavond niet weten te plaatsen voor de halve finales van het EK in Hongarije en Kroatië. De ploeg moest met tien doelpunten verschil van Frankrijk winnen, maar ging met 20-18 onderuit.
In de eerste helft ging het tot 7-7 gelijk op, maar de Franse dames gingen met een 9-7 voorsprong de rust in. Na de pauze kwam Nederland terug en stond het twintig minuten voor het einde 13-13. Frankrijk liep daarna echter uit en won met een verschil van twee punten; 20-18.
Bij Nederland kwam Martine Smeets uit Geesteren bijna drie kwartier in actie. Ze scoorde echter niet. Lynn Knippenborg, oud-speelster van Dalfsen deed ruim een kwartier mee en scoorde één keer. Kelly Dulfer van Dalfsen mocht ook een klein kwartier meedoen en wist niet te scoren. Teamgenotes Debbie Bont en Esther Schop kregen geen speelminuten.
Door de nederlaag eindigt Nederland als vierde in groep 2 en is daardoor uitgeschakeld op het toernooi. Ook een duel om de vijfde en zesde plek zat er niet in. Daarvoor was een gelijkspel voldoende geweest.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.