nieuws

Hoger beroep in zaak ex-neuroloog Jansen Steur van start

Dossier Jansen Steur
Dossier Jansen Steur
In het gerechtshof in Arnhem begint vandaag het hoger beroep in de grootste medische strafzaak in de Nederlandse geschiedenis. Voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur van het MST in Enschede werd begin dit jaar tot drie jaar cel veroordeeld voor onder meer het stellen van verkeerde diagnoses met verstrekkende gevolgen voor zijn patiënten.
Het Openbaar Ministerie en de verdediging leggen vandaag in de regiezitting hun onderzoekswensen voor. Ook worden afspraken gemaakt over de verdere behandeling van de zaak. De zaak zal niet inhoudelijk aan bod komen. Jansen Steur is niet bij de zaak aanwezig.
Jansen Steur is veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van ernstig lichamelijk letsel bij zijn patiënten door verkeerd gestelde diagnoses. Zo stelde de toenmalig arts ten onrechte ernstige ziektes als alzheimer en MS vast, en schreef hij de bijbehorende zware medicijnen voor. Hij wordt er ook verantwoordelijk voor gehouden dat een van zijn patiënten zelfmoord pleegde na een slechtnieuwsgesprek met de arts. Jansen Steur werd in 2003 ontslagen door het Enschedese MST, waar hij toen werkte.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.