Sport

Programma: FC Twente ontvangt Go Ahead en eindelijk weer volledige ronde amateurvoetbal

FC Twente en Go Ahead staan zondag tegenover elkaar
FC Twente en Go Ahead staan zondag tegenover elkaar © Orange Pictures
Er staat voor het eerst sinds tijden een bomvol sportprogramma op de rol deze week. Hieronder een overzicht van alle sportwedstrijden op de hoogste niveaus in onze provincie.

Betaald voetbal

In de Eredivisie staat zondag de Overijsselse derby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles op het programma. Eerder op de middag ontvangt PEC Zwolle FC Groningen en op zaterdag gaat Heracles Almelo op bezoek bij AZ.

Amateurvoetbal

HHC Hardenberg begint zaterdag eindelijk aan de tweede seizoenshelft in de Tweede Divisie. De eerste wedstrijd van het jaar is uit bij IJsselmeervogels. Een divisie lager staan er uitwedstrijden op het programma voor Excelsior'31 en Staphorst. ODIN'59 en SteDoCo zijn respectievelijk de tegenstanders. Op zondag gaat HSC'21 op bezoek bij Westlandia.
In de hoofdklasse is er een Overijsselse derby. SC Genemuiden speelt op eigen veld tegen DETO en Berkum ontvangt ONS Sneek. In de lagere klassen staat er eindelijk weer eens een volledige ronde op het programma.

Vrouwenvoetbal

De vrouwen komen deze week niet in actie. Daar is er een interlandperiode. Oranje speelt drie oefenduels tijdens het Tournoi de France. Na de interlandperiode gaan de vrouwen beginnen aan het tweede gedeelte van de competitie. Waar er eerder play-offs waren, zijn die dit jaar afgeschaft. Er wordt anderhalve competitie gespeeld. Op basis van de huidige stand wordt het nieuwe speelschema gemaakt. Dat is nu nog niet bekend.

Basketbal

De basketballers van Landstede Hammers spelen deze week twee keer in de BNXT League. Het zijn de laatste duels van de reguliere competitie. Morgen komt Apollo op bezoek en zaterdag speelt Landstede bij Yoast United. De Zwolse ploeg is al zeker van de BNXT League Gold. Daarin spelen de beste ploegen van Nederland en België samen in een competitie. Daarna volgen nog nationale play-offs. De vrouwen van Jolly Jumpers spelen in de Basketball League tegen Cangeroes.

Handbal

De handbalsters van Borhave komen zowel op zaterdag als zondag in actie in de Eredivisie. Zaterdag komt BFC naar Borne en zondag speelt de ploeg bij V&L. Kwiek speelt zaterdag ook bij V&L en DSVD ontvangt donderdag HandbaL Venlo.

Squash

De squashdames van Zwolle komen morgen voor het eerst sinds half november weer in actie. De ploeg speelt in de Eredivisie in eigen huis tegen Utrecht. Zwolle staat op 14 punten. Het won nog geen duel.

Volleybal

In de Eredivisie bij de vrouwen is er weer een bomvol programma. Regio Zwolle en Eurosped komen twee keer in actie. Set-Up'65 en Apollo 8 spelen één keer.

Waterpolo

De vrouwen van Het Ravijn speelt deze week twee keer in de Eredivisie. Donderdag en zaterdag zijn respectievelijk GZC Donk en UZSC de tegenstanders. De mannen van de Nijverdalse ploeg zijn deze week vrij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.