Nieuws

Celstraf voor 'vaderlijke' Holtenaar die buurmeisje (15) misbruikte en zwartmaakte

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / tommaso79
Een Holtenaar (50) moet anderhalf jaar de cel in omdat hij zijn destijds 15-jarige buurmeisje seksueel misbruikte. Toen het misbruik bekend werd, loog hij over haar leeftijd en verspreidde hij roddels over het slachtoffer.
Tegen de man werd drie jaar geëist, omdat het OM van mening was dat de man haar vaker misbruikte. De rechtbank noemt de verklaringen die ze aflegde 'authentiek en betrouwbaar', maar zegt dat verder onafhankelijk bewijs ontbreekt. En daarmee is er niet genoeg bewijs om de 50-jarige ook daarvoor te veroordelen.

Vreemde knuffel

De rechtbank acht wel bewezen dat de man haar in 2013 misbruikte, vlak voor haar zestiende verjaardag. Ze kwam van jongs af aan bij haar buren om te spelen met de kinderen. Ze ging in 2012 zelfs mee met het gezin op vakantie in het buitenland. Daar gebeurde voor het eerst iets waar ze wat ongemakkelijk van werd; een knuffel die net iets meer leek dan een 'vaderlijke', geruststellende omarming.
Volgens de rechtbank heeft de man de vertrouwensband misbruikt die hij had met zijn 'onzekere, timide buurmeisje' door seks met haar te hebben.
De echtgenote van de verdachte kwam erachter dat iets speelde door een hoge telefoonrekening. Ze confronteerde haar man, die bekende dat hij inderdaad seks had gehad, maar dat zij degene was die hem verleidde. Hij kon 'geen weerstand bieden', was zijn verklaring.

Roddels

Met dat verhaal gingen de buurman en zijn vrouw naar de ouders van het meisje. Ze hadden haar eerst onder druk gezet die lezing te bevestigen. Vervolgens werd deze roddel rondgesproken in de buurt, waar het slachtoffer veel last van ondervond.
Uit het vonnis van de rechtbank blijkt dat er helemaal niets klopt van het verhaal dat zij hem verleid zou hebben. De 50-jarige "stelde zijn eigen behoefte boven dat van het meisje", schrijft de rechtbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.