nieuws

Nog vier verdachten vast voor fraude na invallen in onder meer Zwolle

Verdachten vast voor fraude
Verdachten vast voor fraude
Van de dertien verdachten die begin december werden opgepakt in een groot internationaal onderzoek naar fraude, zitten er nog altijd vier vast. De rechtbank Overijssel heeft hun voorlopige hechtenis verlengd met negentig dagen. Van de vier wordt gedacht dat ze een leidinggevende rol hadden bij de belasting- en acquisitiefraude.
In het kader van het onderzoek werd in Zwolle een inval gedaan in een bedrijfspand. Dat gebeurde ook in Almere, Groningen, Leiderdorp en Winschoten. Ook doorzocht de FIOD woningen in Veendam, Beilen, Muntendam en Wildervank. Er is daarbij beslag gelegd op bankrekeningen, onroerend goed en auto's.

Belastingfraude en acquisitiefraude

Justitie vermoedt dat de criminele organisatie fraudeert met belastingen, al sinds 2006. Daarnaast wordt de bende verdacht van acquisitiefraude: ondernemers werden gebeld over advertentieplaatsen en kwamen vaak ongewild vast te zitten aan contracten. Naar schatting 2.500 ondernemers werden de dupe in de afgelopen vier jaar.
De fraude wordt geschat op minimaal 3.000.000 euro. In maart zal de rechtbank opnieuw bekijken of er nog genoeg redenen zijn om de verdachten vast te houden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.