nieuws

Hulpgoederen vanuit Heeten op transport naar Filipijnen

De Filipijnse ambassadeur in Nederland heeft vanmiddag een container verzegeld die op transport gaat naar het Filipijnse eiland Leyte. De hulpactie is een initiatief van Jo en Truus Schoorlemmer uit Heeten.
Vorig jaar november werd Leyte getroffen door de vernietigende typhoon Hayan. "En daardoor hebben duizenden mensen helemaal niks meer", zegt Truus Schoorlemmer. "Vooral de enorme vloedgolven hebben alles weggevaagd." De Schoorlemmers kwamen onmiddellijk in actie met hun stichting Heetense Hulpgoederencentrum Filipijnen. "En vooral heel veel ziekenhuisspullen voor het nieuwe ziekenhuis hebben we vandaag op transport gedaan naar Leyte."

Poppen voor Filipijnse kinderen

De Filipijnse ambassadeur verzegelde, net als de nieuwe burgemeester Dadema van Raalte, één van de drie containers die naar de Filipijnen gaan. De elfjarige Kirsten Schmal uit Zwolle kreeg van de ambassadeur een bedankje. Het meisje zamelde geld in om poppen van te kopen voor Filipijnse kinderen. "Omdat ik heel veel speelgoed heb en zij niets", aldus Kirsten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.