Nieuws

Gemeente, woningcorporatie en politie na familiedrama Enschede de wijk in

De politie is bezig met onderzoek in de woning aan de Varviksingel
De politie is bezig met onderzoek in de woning aan de Varviksingel © News United/ Dennis Bakker
Vertegenwoordigers van de gemeente, woningbouwvereniging De Woonplaats en de wijkagent hebben vandaag een bezoek gebracht aan Het Baurichter in Enschede. Dit is de straat waar de 28-jarige woont die dit weekeinde werd aangehouden voor het doodsteken van zijn moeder. De Enschedeër heeft een psychiatrisch verleden en had tijdens het misdrijf waarschijnlijk een psychose.
Aanleiding voor het bezoek van de gemeente, De Woonplaats en de wijkagent is de onrust in de straat, zoals RTV Oost zondag meldde. Voornaamste reden is dat er in de straat nog vier mensen wonen die volgens de buurt kampen met uiteenlopende klachten als drugs, alcohol en psychiatrische problemen.
Deze mensen zouden volgens de buurt vooral worden opgevangen in diverse seniorenwoningen in de straat.

Slachtofferhulp

De bewoners van Het Baurichter zijn vandaag onder meer gewezen op de mogelijkheid om een beroep te doen op slachtofferhulp. Vooral omdat de arrestatie met veel machtsvertoon gepaard ging, hakte dit er in de buurt flink in.
Ook werden op meerdere plekken in de buurt bloedsporen aangetroffen, die herinnerden aan het familiedrama aan de Varviksingel, enkele honderden meters van Het Baurichter.

'Gevoelens van onrust'

De gemeente, De Woonplaats en de wijkagent hebben er vandaag bij de bewoners op aangedrongen eventueel contact met hen op te nemen. "We hebben signalen ontvangen dat er naast de impact van dit incident meer gevoelens van onrust spelen", zo melden ze in een brief die aan Het Baurichter is verspreid.
De bewoners willen nu op hun beurt dat de gemeente en de woningcorporatie de regie nemen bij de opvang in hun straat van huurders met een probleemachtergrond . "Deze mensen verdienen een tweede kans, maar dan moeten ze wel op een goede wijze worden begeleid", aldus een buurtbewoner. Volgens hem is het bedoeling dat de buurtbewoners op korte termijn bij elkaar gaan komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.