Nieuws

Het Vliegende Paard in Zwolle: "Personeel staat in startblokken, die gasten staan te popelen"

Eigenaar Dennis Kaatman van Het Vliegende Paard in Zwolle
Eigenaar Dennis Kaatman van Het Vliegende Paard in Zwolle © RTV Oost
Blijdschap en ongeloof. Dat zijn de emoties die om voorrang vechten bij Dennis Kaatman, eigenaar van het Café Het Vliegende Paard in Zwolle. Eigenlijk heeft hij geen woorden om zijn gevoelens te omschrijven. Want ergens speelt toch ook nog wel een klein beetje angst. Het is niet de eerste keer dat Nederland opgelucht ademhaalt nadat het kabinet de teugels laat vieren.
Op 15 maart is daar immers een nieuw meetmoment voor het kabinet. De vraag is hoe Nederland er dan voor staat? Hoeveel besmettingen zijn er? Hoeveel mensen liggen in het ziekenhuis? Is Nederland ontwricht doordat mensen niet naar werk kunnen komen door ziekte? Krijgt Nederland dan weer een tik over de neus van het kabinet door middel van beperkingen? "Ik ben er wel bang voor, maar ik denk niet dat het meer gaat gebeuren", zegt Kaatman daarover. "Ze kunnen het niet meer maken om een sector zo lang dicht te houden."

Betere spreiding maatregelen

Hij hoopt dat de regering geleerd heeft van de afgelopen twee jaar. "Als we toch weer maatregelen zouden krijgen, hoop ik dat het beter gespreid wordt over de maatschappij."
Vanaf 25 februari mag Kaatman zijn café ook na één uur 's nachts weer open hebben. Hij is er klaar voor. "Oh ja, we hebben ons personeel in de startblokken. Die gasten staan te popelen."

Zin in doorzakken

Niet alleen Kaatman en zijn mensen zijn er klaar voor, ook de mensen hebben er zin om weer eens nachtje door te kunnen zakken in de horeca. "We hebben hier veel studentenverenigingen. Die begonnen al te bellen dat ze binnenkort weer mogen." De verenigingen willen hun avondactiviteiten in Het Vliegende Paard weer oppakken. "Je merkt het meteen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.