nieuws

GroenLinks Deventer: reactie college op vragen Grote Kerkhof 'schofferend'

Parkeerplaats bij Grote Kerkhof in Deventer
Parkeerplaats bij Grote Kerkhof in Deventer
De fractie van GroenLinks in Deventer is boos op het college. Volgens de fractie kregen zij nauwelijks antwoorden op schriftelijke vragen over het Grote Kerkhof. 'Schofferend', zo stelt de partij.
Volgens GroenLinks zijn negen van de tien vragen zijdelings, ontwijkend of niet beantwoordt. Fractievoorzitter Carlo Verhaar: "Het is opvallend dat het college blijkbaar niet anticipeert op het autovrij maken van het Grote Kerkhof, in strijd met de opdracht die de raad in 2012 heeft gegeven. Pas ná opening van het Stadhuiskwartier lijken ze eens te willen bekijken hoe de parkeerbehoefte is." GroenLinks is van mening dat de Parkeermonitor 2014 een prima aanknopingspunt is om alvast, misschien met nog ruwe getallen, te beginnen met de voorbereiding.
GroenLinks gaat de vragen opnieuw indienen bij het college. Verhaar: "Als raadslid is het mijn taak het college te controleren bij de uitvoering van raadsopdrachten. De gemeentewet is er ook duidelijk over. Daarin staat dat het college alle inlichten die een raadslid vraagt moet verstrekken. Door zó belabberd te antwoorden saboteren het college van burgemeester en wethouders mijn fractie in mijn controlerende taak. Daarom dienen we de vragen nogmaals in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.