nieuws

Markelo Dorp van de Ronde in volgende Ronde van Overijssel

Ronde van Overijssel
Ronde van Overijssel
In de Ronde van Overijssel is Markelo is volgend jaar het Dorp van de Ronde.
Het dorp neemt een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers. Dit jaar was dat Vriezenveen, daarvoor Tubbergen. De organisatie van 'Overijssels Mooiste' kiest sinds drie jaar een Dorp van de Ronde, in navolging van de Ronde van Vlaanderen.

Activiteiten rond 'Overijssels Mooiste'

De Ronde van Overijssel is op 1 mei 2015 voor de vrouwen en op zaterdag 2 mei voor de mannen. In aanloop naar de wedstrijden worden in Markelo verschillende activiteiten rond 'Overijssels Mooiste' georganiseerd, waaronder in maart een wielercafé.
Burgemeester Ellen Nauta van de Hof van Twente is blij verrast dat Markelo voor de komende editie van één van Nederlands oudste wielerklassiekers tot Dorp van de Ronde is uitgeroepen. "Ik heet de Ronde van Overijssel van harte welkom in onze mooie gemeente", laat ze weten op de website van de Ronde. "Het is een hele eer dat Markelo dit jaar de 'Rondeplaats' mag zijn van dit wielerspektakel. De fietsers wens ik veel succes en ook allen die bij de Ronde betrokken zijn op welke manier dan ook."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.