Nieuws

Automobilist botst op omgewaaide boom: eerste meldingen van stormschade

In Tubbergen botste een auto op een boom.
In Tubbergen botste een auto op een boom. © NewsUnited
In Tubbergen is vanavond een automobilist op een omgewaaide boom gebotst. De boom was op het wegdek van de Oldenzaalseweg, de N343, gevallen. Op meer plekken in de provincie komen intussen meldingen binnen van stormschade. Nederland krijgt te maken met twee stormen die kort na elkaar over Nederland trekken en gepaard gaan met onstuimig weer. In Overijssel geldt vanaf vanavond code geel vanwege zware windstoten.
Dat dit niet zonder gevaar is, merkte een automobilist dus op de Oldenzaalseweg in Tubbergen. De automobilist werd verrast door de omgewaaide boom die op de weg lag en botste er tegenop. Een achteropkomende automobilist kon niet op tijd remmen en botste achterop zijn voorligger. Niemand raakte gewond.

Meer meldingen

Op meer plaatsen in Overijssel wordt stormschade gemeld. De eerste meldingen kwamen rond negen uur vanavond binnen. Onder meer in Dedemsvaart, Nieuwleusen, Zwartsluis, Zwolle, Enter en Haaksbergen kwamen meldingen binnen bij de brandweer.
In Zwolle moest de brandweer uitrukken voor een omgewaaide boom aan de Tormentilweg. De boom was op een voetpad gewaaid. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd.
Stormschade aan de Tormentilweg in Zwolle
Stormschade aan de Tormentilweg in Zwolle © PNN
Verwacht wordt dat de windsnelheden op kunnen lopen tot zo'n negentig kilometer per uur. Daardoor zouden dakpannen van huizen kunnen waaien of bomen om kunnen vallen, zoals gebeurd is in Tubbergen.

Dudley

De storm die vanavond ons land aandoet heeft eerder deze week al de naam Dudley gekregen. Stormen met verwachte grote impact krijgen van weerinstituten een naam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.