Betaald voetbal

Jody Lukoki niet (meer) in actie voor FC Twente na huiselijk geweld

Jody Lukoki speelde door een blessure nog geen minuut
Jody Lukoki speelde door een blessure nog geen minuut © RTV Oost
Jody Lukoki zal nooit het shirt dragen van FC Twente in een wedstrijd. De club uit Enschede heeft aangegeven de samenwerking te willen beëindigen met de buitenspeler, die onlangs door de politierechter werd veroordeeld voor huiselijk geweld. Lukoki werd schuldig bevonden aan het slaan en schoppen van zijn vriendin. Door een blessure had Lukoki ook nog nooit een minuut gespeeld voor FC Twente.
De uitspraak in de rechtbank luidde eind vorige maand 80 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van drie jaar. Ook moet hij zich onder toezicht van de reclassering stellen.
FC Twente gaf deze week in een gesprek met het kamp van Lukoki aan dat hij niet meer in actie komt voor de club. Beide partijen werken nu aan een oplossing, omdat formeel ontslag geen optie is.

Blessure

Jody Lukoki, die nog een contract had tot en met de zomer van 2023, maakte al vanaf de eerste minuut geen onuitwisbare indruk in De Grolsch Veste. De aanvaller oogde niet fit en raakte al snel geblesseerd aan zijn knie na een duel op de training. Hij revalideert momenteel nog van zijn kruisbandkwetsuur en dat traject zal hij individueel gaan vervolgen. Het duurt nog zeker tot het eind van de zomer voordat Lukoki helemaal is hersteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.