nieuws

College Deventer wil SallandGlas maximaal 2,3 miljoen euro lenen

Geld
Geld
Het college van burgemeester en wethouders in Deventer is in principe bereid het bewonersinitiatief SallandGlas een lening van maximaal 2,3 miljoen euro te geven. Dat meldt Deventer Centraal. De definitieve aanvraag moet dan wel voldoen aan de gemeentelijke eisen. Het college hoort hier eerst de gemeenteraad over. SallandGlas wil in het buitengebied een glasvezelnetwerk aanleggen.
Het college steunt SallandGlas, omdat zij breedband belangrijk vindt voor de leefbaarheid van het buitengebied. SallandGlas richt zich op de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Voor de financiering is de stichting aangewezen op de steun van de drie gemeenten en de provincie Overijssel. Ook bewoners die een aansluiting willen dragen bij aan de financiering. Zij betalen 14,75 euro per maand extra.
SallandGlas heeft de gemeenten gevraagd om financiële steun, zodat zij haar businessplan verder kan uitwerken. De stichting wil graag in 2015 starten met de aanleg van het netwerk. Een van de voorwaarden voor de aanleg is dat minimaal zestig procent van de adressen in het buitengebied meedoet. SallandGlas organiseert daarom op dit moment verschillende informatiebijeenkomsten en vraagt mensen zich in te schrijven bij de stichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.