nieuws

Inwoners van Oldenzaal in holst van de nacht anoniem gebeld

Inwoners Oldenzaal anoniem gebeld
Inwoners Oldenzaal anoniem gebeld
Een onbekend aantal inwoners van Oldenzaal is afgelopen week in het holst van de nacht gebeld door een anoniem nummer. Dat heeft in sommige gevallen tot onrust geleid. Veel Oldenzalers maken hiervan melding via de sociale media.
Volgens provider Ziggo gaat het in veel gevallen om een anoniem of buitenlands telefoonnummer. Criminelen proberen op deze manier toegang te krijgen tot de pc om persoonlijke gegevens te achterhalen, zoals creditcardgegevens of inloggegevens.

Oldenzalers waarschijnlijk getroffen door Spoofing

Deze oproepen worden via internet gedaan waardoor het nummer, dat wordt meegezonden bij deze oproepen, niet het nummer is dat door deze criminelen in gebruik is. Bij deze oproepen stuurt men een ander nummer mee. Dit noemt men 'Spoofing'. Hierdoor is het voor providers niet mogelijk de identiteit te achterhalen en kunnen we de nummers ook niet blokkeren.
Ziggo stelt dat ook andere providers met dit probleem kampen. Geadviseerd wordt om onbekende nummers niet terug te bellen. Dit kan onnodig hoge belkosten met zich mee brengen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.