Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: vrouw slalomt op haar e-bike door verkeer en jaagt anderen stuipen op het lijf

Het is voor menigeen een uitkomst, de e-bike, maar tegelijk gebeuren er in het verkeer ook heel wat ongelukken mee. Niet in de laatste plaats doordat weggebruikers zich verkijken op de snelheid waarmee e-bikers zich vaak door het verkeer bewegen. Deze dame jaagt met haar gedrag - al slalommend door het verkeer - andere weggebruikers de stuipen op het lijf.
De video werd ons toegestuurd door een automobilist die onlangs vanaf de brandweerkazerne in Zwolle-Zuid richting de Gerenweg wilde rijden. Tot zijn schrik ziet hij hoe een vrouw op een e-bike ineens de weg oprijdt, terwijl vanaf links een vrachtwagen nadert.

In volle vaart

Zonder amper vaart te minderen rijdt de vrouw nog net voor de truck langs om bij de middengeleider halt te houden voor een personenwagen.
Of de e-bikester überhaupt de vrachtwagen heeft gezien? De automobilist met dashcam plaatst daar grote vraagtekens bij. "Ik reed in een personenwagen. Ze kon dus over mij heen kijken, maar of ze naar links heeft gekeken, betwijfel ik. Ze leek eigenlijk alleen oog te hebben voor het verkeer van rechts."

Oost op het Asfalt

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht voor opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.